Visiting Hutovo Blato in a pastel dress / Posjet Hutovom blatu u pastelnoj haljini

Today I'm taking you to nature park Hutovo blato (located in Bosnia and Herzegovina). This amazing natural habitat is a home to more than 240 migratory birds, so if bird-watching is your thing, this place should be on your bucket list. However, even if you don't like birds, rest assured that you can enjoy your visit because Hutovo blato has a lot to offer. It not just about birdwatching no, no. This mediterranean swamp is beautiful on its own and is an absolute joy to behold. Shall you visit it, you will surely enjoy some mesmerizing views. It is located only about 15 kilometres from the Adriatic sea, so don't be surprised if you sense the salt in the air. There is a lovely restaurant here where you can order freshly caught local fish. I ate there a few times, so I can vouch for it. In addition, I would highly recommend going for a boat ride. I took it once and it was a great experience. You can see photographs taken on that boat ride here and you can check out my previous visits here, here, here, here, and here.

Danas vam vodim u park prirode Hutovo blato. Ovo prekrasno prirodno stanište je dom više od 240 migracijskih ptica, tako da ako volite promatranje ptica, ovo mjesto vam treba biti na popisu. No, čak i ako ne volite ptice, možete uživati u posjetu jer sasvim sigurno Hutovo blato ima puno za ponuditi.Ne radi se tu samo o promatranju ptica, ne. Ova mediteranska močvara je prekrasna sama po sebi, a  divna je za vidjeti. Posjetite li je, uživati ćete zasigurno u očaravajućim pogledima. Nalazi se samo oko 15 kilometara od Jadranskoga mora tako da se nemojte iznenaditi ako osjetite sol u zraku. Tu je i lijep restoran gdje možete naručiti svježe ulovljenu lokalnu ribu. Jela sam tamo par puta, tako da ga mogu preporučiti. Uz to, predložila bih vam da odete na vožnju brodom. Jednom sam bila na njoj i ostala mi je u lijepom sjećanju. Možete vidjeti fotografije iz te vožnje ovdje, a  možete pogledati neke moje prijašnje posjete ovdje, ovdje, ovdje, ovdje i ovdje







 












 












dress/haljina: poklon/gift
bag/torba: old/stara
shoes/cipele: boromina (Borovo)



Here is a link to official site of Hutovo blato where you can find addition information about this place. Evo i poveznice za službenu stranicu Hutovoga blata gdje možete pronaći dodatne informacije o ovom mjestu.

Comments

  1. very nice dress..you look so nice
    kisses

    ReplyDelete
  2. Questo vestito è uno splendore, bellissime foto!
    Alessia
    Thechilicool

    ReplyDelete
  3. Hey dear Ivana! I'm happy you're back at blogging! You're always taking us to magical, natural and breathtaking places ! Wish to be there right now and unplug myself from the city, it could be messy and tired sometimes and this kind of natural landscapes could be the perfect getaway :D

    Happy to see you exploring, it reminds me a little to some Mexican towns! Love the dress by the way, such a perfect shape and print to explore in a fresh way :D

    Have a great week, dear!
    Pablo
    Fungi Express blog

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes, this type of landscape is always the perfect getaway from the urban jungle:)

      Delete
  4. Que maximo amei esse lugar que luxo
    Blog: https://arrasandonobatomvermelho.blogspot.com.br
    Canal:https://www.youtube.com/watch?v=DmO8csZDARM

    ReplyDelete
  5. Hutovo blato looks like a lovely nature retreat and the summery look you wore for your visit is really pretty! You look great in pastels!

    ReplyDelete
  6. What a pretty dress! Lovely shots!

    Http://leftbankgirl.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. Le foto mi piacciono da impazzire e l'abitino è meraviglioso!
    xo Paola
    Expressyourself
    My Facebook

    ReplyDelete
  8. Nice look and photos!

    xx LL

    www.lalouuula.com

    ReplyDelete
  9. Beautiful girl :-)
    xoxo <3
    http://sissihope.blogspot.ch

    ReplyDelete
  10. I'm big on birds and boat rides, but swamps they bring out bugs. Your pictures are quite lovely, I send you many hugs :)

    All Things Bright and Lovely

    ReplyDelete
  11. Beautiful place, cute dress! Love your post with nature view <333

    ReplyDelete
  12. Wow! You look so pretty!!!Have a successful day dear!

    ReplyDelete
  13. Prelepo mesto! Bas je fotogenicno, priroda je prekrasna kao i ti u preslatkoj pastelnoj haljini. Sesiric je slag na torti. Prava damica!

    Pusa

    ReplyDelete
  14. To mesto me iznova i iznova oduševljava i obradovala sam se čim sam videla naslov (malo kasnim sa komentarima ovih dana). Izgleda kao prava oaza i ne sumnjam da je odlično mesto za ručak u prirodi. Taj čamac je tako sladak i originalna pozadina za slikanje. Haljinica je divna i lepršava. Mnogo volim tu boju :)

    ReplyDelete
  15. nice pics on this seaside. yes, i like your dress a lot - looks great on you. and gosh, interesting shoes, my dear...;-)

    Jennifer

    ReplyDelete

Post a Comment

All your comments mean a lot to me, even the criticism. Naravno da mi puno znači što ste uzeli vrijeme da nešto napišete, pa makar to bila i kritika. Per me le vostre parole sono sempre preziose anche quando si tratta di critiche.

Popular posts from this blog

Jadrolinija ferry ride, travelling from Split to island Hvar (outfit post)

10 STYLE LESSONS LEARNED FROM MALENA/ MONICA BELLUCCI

A COMMISSIONED PAINTING OF A CHAPEL IN MOSTAR: ACRYLICS ON CANVAS- TRAVEL WITH MY ART #36

THE LATHE OF HEAVEN BY URSULA K. LE GUIN (BOOK REVIEW AND RECOMMENDATION )

EUGENE ONEGIN, A VERSE NOVEL BY A. PUSHKIN (BOOK REVIEW AND RECOMMENDATION)

BOOK REVIEW AND RECOMMENDATION: ROADSIDE PICNIC BY ARKADY AND BORIS STRUGATSKY

VISIT STJEPAN'S FORTRESS IN LJUBUŠKI (HERZEGOVINA) WITH ME!

THE WONDERFUL WIZARD OF OZ BY L.FRANK BAUM (BOOK REVIEW)

HAPPY INTERNATIONAL WOMEN'S DAY- 15 READING RECOMMENDATIONS!